Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

EDREMİT ULU CAMİYE” KAYMAKAM ZİYARETİ

 EDREMİT ULU CAMİYE” KAYMAKAM ZİYARETİ

Edremit ilçesinde 3 Şubat 2012 tarihinde Çam Tepede törenle temeli atılan Edirne Selimiye Camisinin biraz küçüğü olup ve Ege Bölgesinin en büyük camisi özelliğini taşıyan ‘Edremit Körfez Ulu Camisini' Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ile göreve y

Edremit ilçesinde 3 Şubat 2012 tarihinde Çam Tepede törenle temeli atılan Edirne Selimiye Camisinin biraz küçüğü olup ve Ege Bölgesinin en büyük camisi özelliğini taşıyan ‘Edremit Körfez Ulu Camisini' Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ile göreve yeni başlayan Edremit Müftüsü Kemal Karadeniz ile birlikte ziyaret etti.
Edremit Körfez Ulu Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Karamanoğlu'ndan cami projeleri üzerinde bilgi alan ve inşaatı gezen Kaymakam Erguvan, Müftü Karadeniz, ‘Edremit Körfez Ulu Camisi'nin adını Cami yaptırmak ve yaşatmak bir ibadettir” diyen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan tarafından verildiğinin bilgisini aldı.
Edremit Körfez Ulu Camisi inşaatına yeterli ilginin olmamasının nedeni Edremit Müftüsü Kemal Karadeniz'in yeni atanmış olduğuna, bu günden sonra hızlanacağına vurgu yapan Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Çam Tepede inşaatına başlanan Edremit Körfez Ulu Camisinin bu kadar yüksekte ve Ege Bölgesinin en büyük camisi özelliğini taşıdığını bilmiyordum” dedi.
Edremit Körfez Ulu Camisi yaklaşık 8–9 milyona mal olacak. Edirne Selimiye Camii'nin biraz küçüğü, Ege Bölgesinin en büyüğü olacak camimiz tamamlandığında adeta bir sanat galerisi gibi olacak. Edremit Körfez Ulu Camisinin 4 minareli, 12 şerefeli, 8 bin 500 metre kare alan oturan ve bin 850 metre kare inşaat alanına sahiptir. Körfez Ulu Camisi Ege`nin en büyük camisi olacak” diyen Edremit Körfez Ulu Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Karamanoğlu, Bu cami İstanbul'un Çamlıca Tepesi, Piyer Loti Tepesi neyse, Edremit'te de öyle olacaktır. Gelen misafirlerimizi Çamtepe`deki bu camiye getirecek, Edremit Körfezi`ni buradan temaşa ettirecek. Otobüsler dolusu cami ziyaretine gelen turistler Edremit ekonomisine katkı sağlayacak. Yaklaşık 3 bin 500 – 4 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek” diye bilgi verdi.
Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ile göreve yeni başlayan Edremit Müftüsü Kemal Karadeniz ile birlikte ziyaretine Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, Edremit Roman Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Tufan Zımba ile birlikte dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.     Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı